KundserviceQuiz

Are you looking for a magical gift? See our top 50 holiday gifts.

Azarius

  • $

$ 0, -

0,00 US$

Quiz

Visa meny Göm meny
Azarius quizzes

För mycket prat? - Hoppa direkt till quiz översikten.


Kunskap spelar roll


Kunskap är viktigt, särskilt i vår scen. Du vill inte förväxla en vaporizer med en bong och förstöra den känsliga elektroniken med vatten, inta cannabis frön i hopp om att få bli stenad eller använda en tablett med gödselmedel i diskmaskinen.

Pop quiz!


Således har de briljanta hjärnorna bakom Azarius kommit med ett spännande (och förhoppningsvis kul) sätt att testa din hjärna: en quiz!

Vad är en quiz?


Vi är glad att du frågar!

Vad de flesta inte vet är att den moderna frågesporten eller quizen inte uppfanns förrän 1892. Det var Baron Ernst-Shubert von Popquizzenheim III som först kom på idén att ställa en rad frågor till intet ont anande främlingar, av ingen annan anledning än det faktum att internet inte var tillgängligt på den tiden och att han var otroligt uttråkad.

Baron Ernst-Shubert von Popquizzenheim III

En sällsynt bild av Von Popquizzenheim som "poppar en quiz". Han introducerade också konsten att röka bubblor, men levde inte tillräckligt länge för att se det bli en trend, efter att ha dött av massiv tvålförgiftning.

Ernst-Shubert brukade gömma sig i buskarna nära huvudvägen och hoppa ut och skrika "pop quiz heißkopf" (senare felaktigt citerad i filmen Speed som "hotshot"). Baronen skulle då ställa ett antal förvirrande frågor till den överraskade resenären, han testade dess kunskap på helt värdelös trivia om parningsvanor hos den mongoliska landhajen eller dte komplicerade inre arbetet hos kesosamhället.

News of Von Popquizzenheim excentriska beteende spred sig som en löpeld och snart kom människor från hela landet och reste längs vägarna nära hans massiva egendom, i hopp om att bli utfrågade av baronen. Det började tråka ut honom dock, och Ernst-Shubert hade gått vidare till sitt nya projekt: hyena brottning. Men det är en historia för en annan gång...

Azarius quiz


Question mark

Azarius Quiz™ är inte lika ansträngande som original quizen år 1892. I själva verket är våra frågesporter utformade för att vara motsatsen till studentexamen: korta, roliga och utan att behöva memorera en 500-sidig bok om kvantmekanik. Fusk är också tillåtet. Azarius quizzarna är även flervalsfrågor, så även om du har en läkares handstil kan du delta.

Syftet med våra frågesporter är att ge lika delar lättsam underhållning och utbildning. Svårigheten vänder sig till nybörjare och intermediära Psychonauts.

I slutet av testet, kommer du att få en poäng. Och kanske, bara kanske, kommer du också ha lärt sig något nytt. Eller så kanske du fortfarande kommer att sätta in de muntliga tabletterna i en helt annan öppning.

Det viktiga är att vi försöker.


Quiz översikt


Varje quiz fokuserar på olika teman. Välj ett ämne som passar just dig, eller utmana dig själv med något utanför din komfortzon.


Fler frågesporter kommer att presenteras fortlöpande. Återkom senare eller håll ett öga på Azarius förstasida, vår Facebook-sida eller registrera dig för nyhetsbrevet.

Är du minst 18 år?

För att besöka våran webbutik måste du bekräfta att du är minst 18 år.