Encyclopedia Kava Kava

Azarius

 • $

$ 0, -

0,00 US$

Kava Kava - Encyclopedia

Visa meny Göm meny

Kava Kava

11 Kommentarer

Vad är Kava Kava?

Kava är namnet öbor i stilla havet gett till både Piper methysticum, en buske som tillhör peppar familjen Piperaceae, och den psykoaktiva drycken som tillverkas av dem. Kava har också en pepprig smak. Grundstammen eller stubben innehåller psykoaktiva ämnen och framställs genom att de krossas, tuggas eller mals och sedan blötläggs i kallt vatten. Sedan urminnes tider har Kava varit en del av det religiösa, politiska och kulturella livet i hela Stilla havet, där det har sitt ursprung.

Kava är den mest avkopplande botaniska örten med undantag av opiumvallmo. Farmakologiska studier visar kava kavas aktiva ingredienser, kavalactones, producerar fysisk och mental avslappning och en känsla av välbefinnande.

Historia

Encyclopedian av psykoaktiva ämnen om historia och användning av kava kava:

Aktuell forskning tyder på att det kan ha först varit domesticerade för mindre än 3000 år sedan i Vanuatu (som brukade kallas Nya Hebriderna), en grupp av öar i östra Melanesien. Användningen av Kava verkar sedan ha spridits både västerut till Nya Guinea och en del av Mikronesien och österut in i Fiji och Polynesien. Arkeologin i regionen har än så länge inte visat så mycket om ursprung och tidig historia av kava användning. En del av en fossiliserad stam, som endast kan preliminärt föreslås tillhöra Kava växt, upptäcktes vid Talepakemalai på Eloaua Island norr om Bismarck skärgård i Papua Nya Guinea.

Det befanns i association med en högt dekorerad stil av keramik som kallas Lapita. Lapita folket tros vara förfäder till de moderna polynesierna och deras lerkärl ska vara tidiga exempel på skålar som används för att dricka Kava. Men saker och ting passar inte så smidigt tillsammans då Lapita artefakter har hittats i områden utanför kava-drickar zonen.

En annan teori (som utvecklats av den tidiga antropologen WHR Rivers), som till stor del har övergivits, är att kava användande människor förflyttades av inkommande populationer av betel-användare som ersatte den inhemska drogen med sina egna i vissa regioner i Melanesien. Detta ses nu som alldeles förenklat och det förklarar inte varför vissa kulturer i regionen använder båda ämnena.

Ofta är effekterna av kolonisation och västerländskt inflytandet allt utom utrotning av användningen av traditionella psykoaktiva ämnen. Samtidigt som det fanns ihärdiga försök att utrota Kava användning inom många områden i Stilla havet, fortsätter användningen med oförminskad styrka. I Vanuatu, oberoende sedan 1980, kava användning har faktiskt ökat och stöds av myndigheterna som ett önskvärt alternativ till alkohol.

Detta är åtminstone en delvis ekonomisk strategi som har resulterat i både en drastisk minskning av import av alkoholdrycker och en utveckling av kava som en mycket viktig gröda. Kava barer har dykt upp på ön Pacific och ger ett modernt sätt att konsumera den i en informell och sällskaplig miljö. I väst ökar kava i popularitet för sin avslappnande effekt i några decennier nu.

Kava hade också stor religiös betydelse och sågs ansluta användare med förfäderna och gudarna. Det var inte bara ett offrande till andarna utan ett sätt att få tillgång till den andliga världen. Det används i helande ceremonier och för att få dold eller esoterisk kunskap. Dess användning som ett medel för spådom var utbredd och i Hawaii skulle "kahunas" (inhemska "präster"), på ett sätt som liknar te-blad läsning, läsa bubblor på ytan av en kava bryggd för att förutsäga könet på ett ofött barn eller orsaken till sjukdomar.

I mytologi och symbolik bland Stilla havs folk har kava en distinkt sexuell aura. Beredningen av kava med den infödda motsvarigheten till en mortel i Vanuatu och några Micronesian öar ses som en symbolisk form av sexuellt umgänge. Ofta relaterar myterna till ursprunget av kavas attribut med dess uppkomst eller upptäckt av kvinnor, trots att det är ett manligt privilegium att dricka. För kvinnor som dricker det uppfattas det vara "onaturligt" och en symbolisk form av lesbiskhet. Ändå något paradoxalt, kava är allmänt känt som ett afrodisiakum, det vill säga att det minskar önskan om sex.

Botanik

Piper methysticum är en tålig perenn som ofta växer upp till tre meter eller mer, med stora ovala till hjärtformade blad. Blommans piggar är tvärtemot bladen; manliga och kvinnliga blommor förekommer på skilda plantor.

Kemi

Flera rhizom komponenter och laktoner har isolerats i kava rot. Av de femton laktoner isolerade från Kava finns det sex stora laktoner (kavalactoner) kända för att ge psyko aktivitet: kawain, methysticin, demetoxi-yangonin, dihydrokawain, dihydomethysicin och yongonin. Alla kavalactoner är fysiologiskt aktiva, även om det är de fettlösliga kavalactonerna som härrör från Kava harts som har störst effekt på det centrala nervsystemet. Kava har också en direkt effekt på muskelspänningar som liknar lugnande. Aktiviteten av kava rhizom är relaterad till flera arylethylene pyroner med liknande struktur som myristicin, som finns i muskot.

Effekter

Effekterna av att dricka kava, i sinnesförnimmande ordning, är lätt tunga och läpp bedövning, milt pratsam och euforiskt beteende, lugnande, känsla av välbefinnande, klart tänkande, och avslappnade muskler. Användaren är fortfarande i kontroll, utbrott som de som kan fås av alkohol är främmande för kava erfarenheten.

"Ditt huvud påverkas mest positivt. Tankar blir klara. Du känner dig vänlig; inte öl sentimental; aldrig korsad; världen får ingen ny färg eller rosa nyans; den passar dess bitar och är en (lätt att förstå) helhet. Du kan inte hata med kava i dig, och det används för att göra upp om gräl, och i fredsskapande" (Tom Harrison i hans 1937 bok "Savage Civilization"). När dess effekter fortsätter, aktualiserats dess sömngivande egenskaper och användaren somnar. Forskning har rapporterat andra åtgärder såsom antikonvulsiva egenskaper, neuroprotektion och smärtlindring.

Medicinsk användning

En indikation på hur viktig kava odling har varit i Stilla havet är det stora antalet typer som ursprungsbefolkningen känner igen. I Vanuatu, enbart infödda är kända för att klassificera kava i 247 typer! Kava var och är fortfarande i många regioner i Stilla havet, en viktig medicin som används vid behandling av reumatism, menstruationsproblem, könssjukdomar, tuberkulos och till och med spetälska. Genom att ha kava blad i vaginan, sägs det att aborter provoceras.

Flera europeiska länder (t ex Tyskland, Storbritannien, Schweiz, och Österrike) har godkänt kava kava preparat vid behandling av nervös ångest, sömnlöshet och rastlöshet på grund av detaljerade farmakologiska data och gynnsamma kliniska studier. För kvinnor i klimakteriet ger kava kava förbättringar i känslor av välbefinnande, humör, och klimakteriebesvär inklusive värmevallningar. I båda användningsområden fick man de positiva effekterna utan biverkningar.

Variationer

Piper wichmannii ses nu som en vild variant av P. methysticum snarare än en genuin distinkt art. Kava kommer också i många former: naturligt kava pulver, kava kava piller, kava tinkturer, kava kava extrakt etc. Vanligtvis är örten soltorkad och pulveriserad.

Användning

Kava konsumeras traditionellt som ett "te", dvs en infusion framställd genom silning av en blandning av vatten och sönderdelad, krossad, torkad eller färsk rot-och/eller stubbe. Plantan kan även tuggas som en del i att förbereda kava, vilket kommer att påverka slutprodukten på grund av enzymer i saliven. Extraktet är en emulsion, som består av upphängda kavalactone droppar i en stärkelsesuspension. Smaken är något stickande, medan den distinkta doften varierar om det är framställdt av torrt eller färskt material och per variant.

Kanske det enklaste sättet att göra te är att sätta två eller flera rågade matskedar kava rot pulver per person i en ren socka eller strumpa, knyt en knut på den och krama den upprepade gånger i en skål med kallt vatten.

För lugnande effekter, kan en dos som ger 180-210 mg kavalactones tas som en engångsdos en timme före "avgång". Doserings rekommendationen för ångestdämpande effekter är 45-70 mg kavalactones tre gånger dagligen. Tänk på detta, eftersom en vanlig skål med traditionellt beredd kava dryck innehåller cirka 250 mg kavalactones.

Varningar

Farmakologiskt, är kava inte beroendeframkallande och anses säkert. Ändå är användningen inte utan risker och därför är kava inte lagligt i alla länder, och ibland är det bara tillgängligt genom recept.

Långvarig användning av örten kan bidra till högt blodtryck, minskade proteinnivåer, blodcells avvikelser, eller leverskada. Alkoholkonsumtion ökar toxiciteten av de farmakologiska beståndsdelarna. Det rekommenderas inte för dem som tänker köra bil eller där snabb reaktionstid krävs. Använd inte om du är gravid, ammande, eller behandlas för depression.

Dessutom finns det en del kontroverser om eventuella skadliga effekter på levern. Det måste göras mer utredning om detta.

Just nu, det viktigaste är följande råd gjorda av FDA: de personer som har leversjukdom eller leverproblem, eller personer som tar läkemedelsprodukter som kan påverka levern, bör de konsultera en läkare innan de använder kava-innehållande kosttillskott. Mer information finns på Erowid.

Kontra

Ibland kan högre doser leda till muskelsvaghet, nedsatt syn, yrsel och uttorkning av huden.

Kombinationer

Kava Kava har framgångsrikt kombinerat med Valerian, johannesört, humle, och passionflower i avkopplande örtblandningar. Mer experimentella (och erfarna) användare kanske vill prova att kombinera kava med cannabis eller muskot.

Odla

Kava är en bra krukväxt. Det kan odlas utomhus på platser som Florida, men på andra håll krävs växthustemperaturer. Den föredrar en lös, bördig jord med god dränering och frekvent vattning. Det går bra på stenig mark. De bästa grödorna odlas på jungfrulig mark. Om två plantor samtidigt odlas på samma jord blir den andra skörden dålig. Plantan producerar sällan frön och förökas allmänt genom sticklingar av plantans trä. Dessa är känsliga för svampsjukdomar på grund av den höga luftfuktigheten plantan kräver. Hur som helst bör växter vara placerade ca 6 meter ifrån varandra.

Grundstammar når vanligtvis maximal tillväxt på ca 6 år, men ju äldre plantan blir desto mer potent blir den. Dessa kan grävas fram och användas färska eller torkade i solen. Lägre stjälkar är också aktiva. Före torkning bör grundstammar och lägre stjälkar skrapas av deras yttre beläggning och skäras i bitar.

Förvaring

Torkad kava kan förvaras vid alla temperaturer under 50 °C om den förvaras i fukttätabehållare. Innehållet av kava fukt måste övervakas och testas via lukt, leta efter mögel, och märks om rötterna snarare böjs än knäcks. Vid förvaring som pulver, kan mindre uppmärksamhet ges.

Länkar / ytterligare läsning

Kava kava: an introduction

Lycaeum on kava kava

Kava brygd recept

Referenser

Denna artikel är baserad på följande sidor:

The Encyclopedia of Psychoactive Substances by Richard Rudgley, Little, Brown and Company (1998) on kava kava

Herbal Information Center on kava kava

Kava kava: an introduction

Growing kava kava

II Harvesting

Dr. John Grohol's Psych Central on kava kavaKommentarer

 • MStra 24-10-2010 08:47:21

  Where does Kava Kane come into the picture? I've heard of Kava Kane tea, but I can't get enough information indicating what exactly the Kane part is. Kane doesn't appear to be another word for Cane and yet the only reference I can find has to do with the addition of cane sugar to compensate for the bitterness of the kava kava root.

 • Randydor 08-10-2018 03:33:55

  [URL=http://put.sibirki.com] [/URL]
  [URL=http://nsk.siblaguna.org] [/URL]
  [URL=http://get.nsexy.ru] [/URL]
  , , ? , , , . , , . , , ?

 • Jamesicomb 15-10-2018 11:11:42

  . . . . 35 .

  http://sex.krimsex.top/photos/lp257_847.jpg
  , , , ,
  , . , , . , , , . , , , . , . , . , , . . , . , , , . , , . , , , , , . , , . , , , . , , . , , , . , , . , . , , . , , , . , , , - . , .

  http://sochixxx3.info/trans.html

  https://sex.sochinki24.club/anketa-907.html

 • IrvingLoamp 27-10-2018 10:38:55

  [URL=https://sexonsk.online/low-cost] [/URL]
  [URL=http://put.sibirki.com] [/URL]
  [URL=http://nsk.siblaguna.org] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisochi.space] [/URL]
  [URL=http://get.nsexy.ru] [/URL]
  [URL=https://nsksex.vip/s/trust] [/URL]
  [URL=https://www.sochinki.biz] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisurguta.xyz] [/URL]
  [URL=https://sexosochi.vip/proverennie/] [/URL]
  , - , , . , , « ». , , , . , , . , , ?

 • Marcusthype 03-11-2018 01:56:40

  [URL=https://sexonsk.online/low-cost] [/URL]
  [URL=http://put.sibirki.com] [/URL]
  [URL=http://nsk.siblaguna.org] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisochi.space] [/URL]
  [URL=https://sex.sochi-xxx.net] [/URL]
  [URL=http://get.nsexy.ru] [/URL]
  [URL=https://nsksex.vip/s/trust] [/URL]
  [URL=https://www.sochinki.biz] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisurguta.xyz] [/URL]
  [URL=https://sexosochi.vip/proverennie/] [/URL]
  , - , , . , , « ». , , , . , , . , , ?

 • Edisonsweks 16-11-2018 10:30:06

  http://peterburg.putany24.info/person/6682
  http://www.sibirintim.info/breasts
  http://tuapse.putany24.info/photos/lp13144_60471.jpg
  http://www.sochiintim.info/krasnya-polyana
  , .
  , . , . , , .
  , ,
  , ( ) , , - ---
  ?
  . , , . , . . , . , , . , . , . , , , , . , , . , , . , , , - , , . , , , , . , , . , , . , . , , . , , . , , . , , . , . , , . , , . ,
  . , .

 • Lloydmotly 17-11-2018 18:40:47

  [URL=https://sexonsk.online/low-cost] [/URL]
  [URL=http://put.sibirki.com] [/URL]
  [URL=http://nsk.siblaguna.org] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisochi.space] [/URL]
  [URL=https://sex.sochi-xxx.net] [/URL]
  [URL=http://get.nsexy.ru] [/URL]
  [URL=https://nsksex.vip/s/trust] [/URL]
  [URL=https://www.sochinki.biz] [/URL]
  [URL=http://prostitutkisurguta.xyz] [/URL]
  [URL=https://sexosochi.vip/proverennie/] [/URL]
  , - , , . , , « ». , , , . , , . , , ?

 • HildaNoX 20-11-2018 01:43:15

  , , - , . 12- . - . . 2 : « », 17 , , . , , , 1908 . , , , 1917 , . , , , . , - . , , . , . , , , , , , . . « », 19 , , . - - . , . « ». . , . , . , , , , , , « », , . , , , , , , , . -, . , , , , , , , . «-» , « !», , . .[URL=http://www.sibirintim.info/indi_5955.html] [/URL] , , , . . 1903-, , 26 . 11 1908 . : , . 70 % . 1913 - 86 . . : , 12 ; ; ; ; ; - ; , , . 1913 . - , « ». « ». , , . . - « » « » ., 1914, 1917 . , . 23 , . «» , . , 1920- , , . , . 1920- , . -, « ». , . 1941, . 1945-. , , , . , . , , . , . , , , , . , . , ? eDarling . 1970- ( 1979 ). , . . . . 1896 . 5.000 . , , ,

 • HildaNoX 24-11-2018 17:54:28

  , . , . , , - , , -, , 18 « », - , , , , , . . 1893 , . , , , 1917 , . , , , . , , , , , , . , . , - ., , , , , . . « », 19 , , . , , +19 , - - -16-18 , , 45-50 . , , 2* 1*, . . , , - . ? , , , , . , , , . , , . . , , , , «» . , ., 2014 . . . . , « » . , , , , . [URL=http://www.sibirintim.info/viezd] [/URL] , , , . . 1903-, , 26 . 11 1908 . : , . 70 % . (-, , , , , , ). - , - « ». : 1913 37 , , , . . , -, , , , ., . . , . 1913 . : «», , , , . . : : 1930- 8 10 . 1920- , . -, « ». , . : , , . , , - , - ( ). «» , . , , . ? , , . . , , . 1979- . 1985- , . «» . «-» . 1892 . , - , , .
  http://peterburg.putany24.info/person/6745

 • Thomasoraby 02-12-2018 03:55:37

  [url=http://ero.mr2.space/][img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSTWY6tGXJsguZUxLzedxJAnTUx73feAxYpw1pRIKkTtWl8tI[/img][/url]
  NEW . . . .
  http://www.casino-natali.com/mb1761748333?hit=15
  , , . : , ,
  , , , , ,
  http://ero.mr2.space/index.php?params=uggc%3A%2F%2Fjjj.tveyf54.klm%2Fpngrtbel%2Fgenaf.ugzy
  , , , ? , !
  , , , , ,
  [URL=http://sex.krimsex.top/evpatoriya/] [/URL]


  + +
  . ,
  http://rusrelax.net/category/office/1
  [URL=http://www.sex-guru.info] [/URL]
  [URL=http://www.sexgid.info] [/URL]
  [URL=http://sex-forum.su] [/URL]
  . , / (), () , ().
  . , : , , ,
  , " "
  [url=http://ero.mr2.space/][img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images? q=tbn:ANd9GcQSTWY6tGXJsguZUxLzedxJAnTUx73feAxYpw1pRIKkTtWl8tI[/img][/url]
  [URL=http://www.vorsex.net] + [/URL]
  [URL=http://www.rusrelax.net] [/URL]

 • Juliocob 13-12-2018 15:41:12

  [URL=http://love.noov.ru] [/URL]
  [URL=http://www.casino-natali.com] + + [/URL]
  [URL=http://www.rudate.net] + [/URL]
  [URL=http://www.ekaterin.com] + [/URL]
  , , ()
  http://almaty.putany24.info/person/11880/
  , , , , .
  . , . , , , .


Är du minst 18 år?

För att besöka våran webbutik måste du bekräfta att du är minst 18 år.